• Eten en drinken

Saint-Christophe, da’s een en al klasse!

Eten en drinken |

Dat Kortrijk oneindig veel lekkere adresjes telt, hoef ik jullie natuurlijk niet meer te vertellen. Restaurant Saint-Christophe, het paradepaardje van chef Olivier Dewulf, is daar één van.

Olivier, geboren en getogen in Kortrijk studeerde vroeger economie-moderne talen. Al snel kwam hij tot de vaststelling dat zijn culinaire interesse maar aangewakkerd bleef. Daarom besloot hij om de gastronomie te ontdekken. Daar ben ik samen met ongetwijfeld vele anderen ontzettend dankbaar voor, want nu kunnen we zalig genieten van zijn fantastische kookkunsten.

Zijn culinaire loopbaan startte bij de alom bekende gebroeders Boxy. Daarna ging hij aan de slag in het gerenommeerde sterrenrestaurant Saint-Christophe dat hij uiteindelijk in 2007 overnam samen met zijn vrouw Sophie. Bovendien trok hij ook nog naar de 'Côtes d'Azur, waar hij als ‘chef de partie’ werkte in La bastide St.-Antoine, een tweesterrenrestaurant in de guide Michelin.

Saint-Christophe huist in een prachtig herenhuis aan de achterkant van het Kortrijkse station. Tijdens zonnige dagen kan je trouwens lunchen of dineren in hun prachtige tuin. Olivier kiest resoluut voor de Frans-Belgische gastronomische keuken, waarin topkwaliteit centraal staat. Letterlijk alles wordt ter plaatse bereid, van het brood tot het dessert.

Kortom, deze culinaire parel is absoluut een bezoekje waard!

📍 Minister Tacklaan 5, 8500 Kortrijk