• Eten en drinken
  • Shopping

Speel unieke bordspellen in loungebar Crafty Potions

Shopping |

Jef Stuyck vult met Crafty Potions een gat in de markt. In de social gaming bar vind je op het gelijkvloers een lounge in de stijl van een middeleeuwse fantasy taverne. Beneden is een prachtige spelletjeszaal ingericht met plaats voor vijftig mensen. Zoals de naam doet vernoemden, kan je unieke potions met bijpassend glas degusteren. Van honingwijn tot de cocktail Essence Of Darkness, de toverdrankjes zijn een aanrader om je volledig onder te dompelen in het concept.

Niet alleen het gezelschapsspel spelen, maar ook de sociale interactie met een gelijkgezinde community is leuk.

Er werden verschillende ruimtes gecreëerd in functie van het soort spel. Zo heb je een hoek voor grotere bordspellen en langere tafels om war games te spelen. Links is een afgeschermde ruimte voor role-playing games, je kan de kleur van het licht kiezen en je eigen muziek afspelen. De kleinere tafels zijn voor één tegen één spelletjes. Als kers op de taart is ook een mini bioscoopzaal aanwezig. Daar kan je een Nintendo Switch op aansluiten. Je kan je eigen console meebrengen of eentje huren.

Ik speelde zelf heel graag boardgames, maar vond het soms moeilijk andere mensen te vinden, daar moest iets aan gebeuren.

Door de gamification van de mobiele app en de website wordt reserveren heel leuk. Naast de gekende privéreservatie, heb je met het online reservatiesysteem ook de optie om een tijdstip vast te leggen en plaatsen vrij te laten voor mensen die willen aansluiten. Met de opgebouwde achievements en awards kan je kortingen bekomen bij Crafty Potions. Vrijblijvend langskomen, zonder reservatie, is uiteraard geen probleem. Ter plaatse kan je eveneens jouw drankjes bestellen met de app.

Je kan hier ook perfect een evenement organiseren, door meteen enkele tafels te boeken.

Crafty Potions heeft een bordspellen bibliotheek. Je kan spellen kopen en huren, maar niet de klassiekers, het is de bedoeling hier iets nieuws te ontdekken. Als Jef naar de toekomst kijkt, ziet hij het groots.

Ik wil heel ver gaan in mijn concept en ook plaatsen voorzien om te overnachten. Zo kan je een weekend spenderen in een middeleeuwse herberg. Hopelijk in meerdere steden.

Crafty Potions is open van dinsdag tot en met zaterdag van 15u tot 00u en op zondag van 13u tot 22u. Hou de Facebookpagina in de gaten voor komende evenementen.

📍 Potterijstraat 14