• Wat te doen

Stadsfestival WONDER stelt een maand lang de stoel centraal

Wat te doen |

Voor WONDER slaan creatieve, culturele en socio-economische organisaties en onderwijsinstellingen in Kortrijk (zoals Biennale Interieur, Designregio Kortrijk, Stad Kortrijk, Howest, het Wilde Westen, Leiedal, Hangar K, Bibliotheek Kortrijk en LETTERZETTER Kortrijk) de handen ineen voor een uniek evenement rond de stoel. Zowel jong designtalent als gevestigde waarden zullen via tentoonstellingen, kunstinstallaties, workshops, lezingen, innovatieve projecten en verrassende presentaties aan de slag gaan met het thema 'PLEASE, HAVE A SEAT’.

De tweede editie van het festival loopt van 15 oktober tot 14 november en verplaatst van de binnenstad naar de fabriekshallen op de voormalige site Van Marcke, ook gekend als de oude De Coene site. Deze bijzondere locatie – één van de belangrijkste stadsvernieuwingsprojecten voor de komende vijftien jaar waar een nieuw stadsdeel van 15 hectare wordt gebouwd – wordt voor de eerste keer op deze manier ingenomen.

De stoel staat symbool voor ontmoeting, het samen zitten, samenkomen, samen genieten, samen zijn. Met dit thema maakt WONDER dus niet alleen plaats voor zitelementen in al hun vormen en functies, maar wil het ook het belang en de impact van sociale interactie, samenkomen en sociale handeling laten zien. Het resultaat is een boeiend en divers parcours langs een enorme presentatie van meer dan 200 stoelen door Biënnale Interieur; een hommage aan de befaamde Italiaanse ontwerper Enzo Mari door de studenten van Howest; een ontdekking van de nieuwe generatie jonge ontwerpers, schommelconstructies uit roestvrij metaal, bewegende gedichten uit de dichtbundel ‘Bezette Stad’ van schrijver Paul Van Ostaijen en ontwerper Oscar Jespers, geluidskunstinstallaties en een heuse boksautoinstallatie.

Open van donderdag t.e.m. zondag, 11u tot 19u. Tickets via www.wonderkortrijk.be

📍 Van Marcke site, Weggevoerdenlaan 5