• Weetjes

Studio Ko, collegiale coworking space

Weetjes |

Anja was zelf al een tijdje op zoek naar een coworkingruimte in Kortrijk, maar vond nooit precies wat ze wou. Samen met Rik werd Studio Ko in maart opgericht, nog in volle coronamaatregelen, maar er waren meteen een aantal ondernemers die bij hen een plek wilden.

Wij richten ons met Studio Ko vooral op freelancers en solopreneurs uit Kortrijk of dichte omgeving.

De baseline "jouw kantoor dicht bij huis" bedoelen ze letterlijk én figuurlijk, door het creëren van een gezellig, huiselijk gevoel. Enkele dagen geleden mocht ik de sfeer van Studio Ko zelf ervaren. Ik kan het niet beter beschrijven dan een echte community, een gevoel van collegialiteit. Op het plakbord in de keuken hangen enkele events zoals Halloweenparty, boekenclub en Secret Santa. Stefanie komt hier drie keer per week.

Het is een leuke combinatie, gefocust werken en tussendoor een babbel aan de koffiemachine. Als ik van thuis uit werk, mis ik echt dat sociaal contact. Hier heb je collega’s terwijl je toch je eigen ding doet.

Ook professioneel zijn er heel wat voordelen aan coworking. Zo zijn er reeds enkele samenwerkingen ontstaan tijdens de gedeelde pauzes. Daarnaast is Rik ook af en toe aanwezig en geeft hij als sales- en communicatiecoach gratis bedrijfsadvies.

Als je alleen werkt of freelance is het leuk om sommige zaken te kunnen delen. Zo vierden we onlangs een eerste werknemer in dienst.

De vergaderzalen zijn vrij te gebruiken. Een handige formule voor wie liever in een professioneel kader klanten ontvangt dan thuis. Maandelijks staan er ook Brain Bites op het programma. Volgende week brengt Rik de workshop “Betere (klanten)relaties dankzij DiSC”. Een nieuwe Getest & Goedgekeurd!

Studio Ko biedt geïnteresseerden een gratis testdag aan. Op die manier kan je geheel vrijblijvend de coworking space eens uitproberen. Benieuwd naar de verschillende formules? Bekijk dan deze link.

📍 Deerlijksestraat 57