• Weetjes

Studio Ko: van jeneverstokerij naar hippe coworking space in Kortrijk

Weetjes |

De voormalige opslagplaats van jeneverstokerij Sint-Pol krijgt vanaf 1 maart 2021 een nieuwe invulling. Anja Vangaver en Rik Moons richten er namelijk een creatieve werkplek op voor Kortrijkse ondernemers.

Jeneverstokerij Sint-Pol was de allerlaatste graanstokerij van de provincie West-Vlaanderen. Zo’n geschiedenis mag uiteraard niet verloren gaan. Het historisch pand werd dan ook stijlvol opgeknapt en werd eerder al gebruikt voor de kantoren van websitebouwer Black Lion. Vanaf 1 maart nemen Anja en Rik er hun intrek met Studio Ko. Het stukje erfgoed is voorzien van alle moderne faciliteiten, maar de karaktervolle bakstenen muren en de industriële look werden behouden.

“Ik werkte al een tijdje van thuis uit en zocht een gedeelde kantoorruimte. Maar ik bleef overal op mijn honger zitten”, vertelt co-founder Anja Vangaver. “Ik was niet op zoek naar het zoveelste voorspelbare kantoorgebouw, maar naar een inspirerende werkplek waar creatieve kruisbestuivingen konden ontstaan. Dus hebben Rik en ik de werkplek van onze dromen gecreëerd: huiselijk, inspirerend en met een echte community.”

Studio Ko bestaat uit een werkruimte met vaste en flexibele plekken, een salon, een vergaderzaal, een open hal voor recepties, een keuken en een buitenterras. Gratis parking vind je op de binnenkoer. Medestichter Rik Moons is trouwens business coach en als lid van Studio Ko mag je altijd bij hem aankloppen voor advies. Klinkt het ook als de ‘werkplek van jouw dromen’? Dan kan je al een rondleiding aanvragen of gewoon je plekje vastleggen via http://bit.ly/studioko. 👈

Wij zijn alvast fan van dit creatieve initiatief! 😍

Deerlijksestraat 57
8500 Kortrijk