• Eten en drinken

’t Plein: een hotspot voor iedereen

Eten en drinken |

Enkele jaren geleden maakte Stad Kortrijk samen met Nina en Ursy van het kaartershuisje een horecazaak. Met deze eenvoudige ingreep transformeerde het Plein tot ons eigen pittoreske Central Park in hartje Kortrijk.

Tussen de loofbomen, fonteinen en zittribunes kan je een klein paviljoen vinden ter hoogte van het Guldensporencollege. Deze gezellige ontmoetingsplek brengt buurtbewoners samen rond petanquebaan of tafel. Jong en oud komen hier genieten van de uitgebreide kaart van café ’t Plein. Hou zeker hun facebookpagina in de gaten, nu en dan komt een lokale foodie de hongerigen spijzen. Centraal gelegen in het park vind je een podium, genietend van een frisse picon of een kopje koffie sluimert er mogelijks een streepje muziek door het Plein.

Je kan me hier vaak vinden op een zondag. Het is een uitstekende remedie voor de opkomende Monday blues. Het gezellig eethuisje met bruisend terras biedt verschillende drankjes en artisanale hapjes aan om de laatste apero van het weekend in te zetten. Voor de kinderen zijn go-carts en loopfietsen voorzien, en daar zijn ze wel even zoet mee. 😉

't Plein is open van woensdag tot zaterdag van 14u tot 22u en op zondag van 11u tot 22u.

Foto © Facebookpagina ’t Plein