• Wat te doen

Texture: de magische vlastroon

Wat te doen |

Vanaf vandaag kunnen kinderen een gloednieuw verjaardagsspel spelen in Texture, museum van vlas en textiel. Goed voor drie uur vol spanning, spel, creativiteit en plezier. Inclusief eetfestijn in museumbistro Kaffee Damast. "De magische vlastroon" is op maat van kinderen. Er moet minstens één begeleider aanwezig zijn. Je betaalt 10 euro per kind (begeleider is gratis).

Het verhaal

Lang geleden schonk de Riviergeest Lei de mensen van de Leiestreek een magische vlastroon met vijf verborgen krachten: sterkte, bescherming, wijsheid, veelzijdigheid en teamspirit. Deze positieve krachten kon je verwerven door op deze bijzondere troon te zitten, maar dat was niet voor iedereen weggelegd. De Riviergeest zocht om de vijf jaar naar een gouden hart om die magische vlastroon te bestijgen. Lei wist dat baby’s met zo'n puur hart geboren werden als het sterrenbeeld ‘Gouden Hart’ hoog aan de hemel stond.

Maar … 400 jaar geleden liep het goed fout. Het gouden hart van de toenmalige vlaskoningin werd langzaam zwart. Ze trok alle rijkdom naar zich toe en wou steeds meer en meer macht. Riviergeest Lei sprak daarom een vloek uit. De troon verloor zijn kracht en rampspoed volgde: vergiftigde gronden, honger en armoede. De vlastroon is nu al eeuwen stuk. Alle hoop om een geschikte koning(in) te vinden, is sinds lang verloren.

Of toch niet … Kunnen de jarige en zijn/haar team terugreizen in de tijd? Kunnen zij de troon herstellen? Vinden zij een nieuwe vlaskoning(in) met een gouden hart?

Inschrijven voor het verjaardagsfeestje doe je via texturekortrijk.be

© Jonas Verbeke