• Eten en drinken
  • Shopping

Theoria, waar boeken de tijd krijgen ๐Ÿ“–

Shopping |

Boekenhuis Theoria is meer dan een boekenhandel, maar eerder een belevingsruimte, een toevluchtsoord in het drukke leven. In dit historisch pand zie je grote en kleine boekenwurmen snuisteren tussen de vele titels en verliefd worden op nog onbekende auteurs.

Kuieren door Boekenhuis Theoria is een beleving op zich en nodigt uit om het even wat trager te doen tijdens jouw bezoek.

In de verschillende zithoekjes kan je genieten van een tas koffie of thee, een taartje of een glas. Deze plek werd ook aangeraden als office spot. Als je iets meer rust wilt, in een prachtig kader, raad ik deze zeker aan. Voor het aanbod aan dranken en knabbels werkt Theoria trouwens samen met lokale handelaars.

Lokaal betekent voor ons ook verbinden met de stad, met verenigingen, bedrijven en inwoners. Geen online gegeven, maar een warm welkom.

Annemie Bernaerts en Pascal Vandenhende namen exact 10 jaar geleden Theoria over. Beiden komen uit een heel tijdrovende en stresserende job. Het belangrijkste voor hen was het vinden van een โ€œhuisโ€ waar ze zowel konden wonen als werken en waar iedereen welkom is.

Vanaf de allereerste dag voelde het Boekenhuis als een thuis. Zowel mensen als boeken krijgen hier de tijd.

Boekenhuis Theoria is een onafhankelijke boekhandel en onderscheidt zich met een breed aanbod aan gekende en minder gekende titels. Van literatuurklassiekers, kinder- en jeugdboeken tot fotografie- en kunstboeken. Je vindt er eveneens Engelstalige titels, een uitgebreide en eigenzinnige keuze kookboeken en een mooie collectie wenskaarten. Voor elk wat wils! Vind je toch niet wat je zoekt, dan helpen Annemie, Gretel, Pascal of Sam je graag verder met een alternatief of bestellen met plezier jouw boek. Indien gewenst wordt de bestelling aan huis geleverd met de fiets.

Hou hun Facebookpagina in de gaten voor komende evenementen. Donderdagavond staat Dwaallichtcafรฉ gepland. Boekvoorstelling en expo van het uniek en eigenzinnig fotoboek 'Dwaallicht' van de Kortrijkse fotograaf en storyteller Leander Depypere, ten voordele van 'Een Hart voor West-Vlaanderen'.

Je kan Theoria dagelijks bezoeken van 10u tot 18u. Gesloten op zondag en op feestdagen.

๐Ÿ“ Boekhuis Theoria, Casinoplein 10