• Eten en drinken

Volkscafé St.-Georges

Eten en drinken |

Vroeger vond je op de hoek van de Doorniksestraat met de Lange Steenstraat een hotel-restaurant genaamd ‘St-Georges’. Het gebouw werd door brouwerij Lust in 1934 afgebroken. Daarna kon je er terecht in Café St.-Georges. De iets oudere generatie Kortrijkzanen kent waarschijnlijk de voormalige uitbater Julien “Julienske” Servage nog. Hij hield het café open van 1972 tot 1975. Het café verhuisde in 1987 naar de hoek van de Voorstraat en de Sint-Jansstraat, vroeger bekend als ’t Hof van Braband. Al sinds 1890 vind je daar een bruine kroeg.

Het gezellige, nostalgische volkscafé krijgt door de unieke centrale ligging, naast haar sterk vast cliënteel, ook een internationaal publiek van toeristen over de vloer. St.-Georges is een van de laatste bruine kroegen in het winkelwandelgebied. Er kunnen 26 mensen binnen zitten en 52 buiten op het terras. Achter de toog staat Yves “Skippy” Soens, in 2020 nam hij na 18 jaar de zaak opnieuw over.

Uit liefde voor de stiel vond ik mijn weg terug naar dit prachtig volkscafé. Dankzij de goede ligging is hier altijd zon en passage.

Een frisse Primuspils of een koffie met warme melk? St.-Georges is elke dag open van 9u tot 19u. Gesloten op zondag.

📍 Voorstraat 2