• Wat te doen

Wat?! Dit zijn kattenbakken?

Wat te doen |

Voor het kunstwerk HAPPY TOGETHER werkte Choi Jeong-Hwa met kleurrijke kattenbakken en huisdierbedden. Na Paradise zal het materiaal volledig gerecycleerd en omgetoverd worden tot nieuwe benodigdheden voor huisdieren.

Choi probeert zo de harmonie tussen mens en natuur duidelijk te maken. De kunstenaar suggereert een methode om plastic bruikbaar te maken en om de geest van plastic te herbekijken als iets dat niet louter wegwerpbaar is. Zijn speels kunstwerk becommentarieert de geprivilegieerde omgeving van kunstinstellingen door letterlijk in het dagelijks leven te gaan staan. Hij stelt hiermee de kunstmarkt in vraag in de context van massaconsumptie.

De kattenbakken en donutbedjes zijn opgesteld in een ruime cirkel waar je door kan wandelen. In het centrum van de opstelling ben je even ondergedompeld in fluogele en grijze torens, maar steeds aanwezig in de achtergrond is onze mooie belforttoren. Het contrast heeft wel iets, maar zoals altijd bij kunst, de meningen zijn verdeeld 😄 Sam vindt de geest en toepassing prachtig, voor Marleen is het een stevige “Te vri lelyk.”