• Shopping
  • Wat te doen

Week van de Fair Trade: eerlijk duurt het langst ☕

Wat te doen |

In de week van de Fair Trade (6 tot 16 oktober) kunnen jullie allemaal een bezoekje brengen in de Wereldwinkel van Kortrijk om samen met hen deel te nemen aan "De langste Koffieklets.” Geniet van een gratis over(h)eerlijke kop koffie terwijl je in dialoog gaat waarom een eerlijk loon nodig is voor een duurzame wereld. Je kan de prachtige mensen van Oxfam ook vinden op een van de podia van LEEFWERK op het Schouwburgplein op 15 oktober.

Door zoveel mogelijk over eerlijke handel en duurzaamheid te praten, willen zij aantonen dat dit onderwerpen zijn die moeten stijgen op de politieke agenda. Hoe langer we met zijn allen koffiekletsen, hoe meer tijd we van onze politici kunnen eisen om werk te maken van eerlijke handel.

Ga zeker deze week eens langs bij de Oxfam Wereldwinkel om enkele promo’s mee te pikken. Ik ging naar huis met een pot choco, bio rode wijn en (h)eerlijke koffiepads. De Oxfam Wereldwinkels bestaan trouwens 50 jaar 🎂💐

📍 Groeningelaan 12

Geen tijd om langs te komen? Organiseer zelf de koffieklets.

1. Zet een flinke pot Oxfam-koffie en verzamel enkele gezellige mensen.
2. Surf naar oxfamwereldwinkels.be/koffieklets en registreer je deelname. Je vindt er ook een test over fair trade en hun beleidseisen.
3. Post een foto op je social media, met #OxfamKoffieKlets en #EerlijkDuurtHetLangst.