• Eten en drinken
  • Wat te doen

Week van de Korte Keten in Kortrijk: doe mee aan de fietszoektocht 100% West-Vlaams

Wat te doen |

In de periode van 15 tot 24 mei vieren we opnieuw de Week van de Korte Keten. Bij een korte keten is er een rechtstreekse band tussen producent en consument. Verser kan het dus niet en de producten worden bovendien lokaal gemaakt! Ook in Kortrijk is er rond deze week heel wat te doen.

De fietslus 100% West-Vlaams fietsroute Kortrijk-Zuid is altijd wel eens de moeite waard, maar zeker tijdens de Week van de Korte Keten! Westtoer organiseert namelijk tot en met 24 mei een wedstrijd die gekoppeld is aan de fietsroute. Op je zoektocht moet je allerlei vragen beantwoorden of foto’s proberen te spotten. Onderweg passeer je aan allerlei lokale producenten: Brouwerij Omer Vander Ghinste, Hof ‘t Klokhuis, Ten Rooden Duifhuize/Hoeveslagerij Willem, De Bouvrie, Hoeve de Drie Linden en Freezebeeze. Na afloop dien je jouw wedstrijdformulier in bij een van deze locaties of aan het Gemeentepunt in Zwevegem. In totaal maken tien deelnemers kans om een Seizoenskrat met streek- en hoeveproducten van de zes producenten te winnen. Alle informatie over de wedstrijd vind je op http://bit.ly/fietsroutewedstrijd.

Zin in nog meer lokale lekkernijen of belevenissen? Breng dan een bezoekje aan de Lokaalmarkt Heule op zaterdagochtend, bestel je producten bij Boeren en Buren of breng vanaf 9 juni 2021 opnieuw een bezoekje aan de brouwerij van Omer Vander Ghinste!

Foto © Westtoer