• Weetjes

Wie is jouw Krak in Kortrijk? Stem voor 9 januari!

Weetjes |

De Krant van West-Vlaanderen ging ook dit jaar weer in heel West-Vlaanderen op zoek naar mensen die zich in 2021 positief lieten opmerken binnen hun gemeente. Ook in Kortrijk werden vijf toppers genomineerd en jij mag beslissen wie dé Krak van 2021 wordt! Breng vóór 9 januari jouw stem uit en maak kans op Samsung Galaxy s20 FE smartphone ter waarde van 649 euro.

Welke kandidaat-kraks zijn er genomineerd in Kortrijk?

Sofie Claerhout (KUURNE): Sofie won in oktober de Vlaamse PhD Cup. Ze werd voor deze doctoraatswedstrijd geselecteerd voor haar onderzoek dat zich toespitst op het mannelijke Y-chromosoom en hoe dat kan helpen bij DNA-onderzoek bij moordzaken. “Zo kunnen cold-cases misschien nog opgelost worden, maar in België is hier nog een wetswijziging voor nodig.

Sofie Delbeke (BELLEGEM): Na een opleiding van drie weken tot pizzaiolo in Napels stampte Sofie een pizzeria uit de grond in Kortrijk. Ze werkte vroeger nog in de sociale sector en met Enchanté kon ze iets sociaals aan het ondernemen koppelen. “Veel mensen zijn bereid om aan iemand die het niet zo breed heeft een kopje koffie te betalen. Hoe dichter je er bij staat, hoe makkelijker het wordt om te helpen. Ik hou van ondernemen met een hart.

Mario Dhondt (KORTRIJK): Mario is een ondernemer en eeuwige optimist. Hij startte in Kortrijk verschillende zaken. De Feelgood Store, de bloemenwinkel en dit jaar nog de Disneywinkel en een speelgoedshop. Ook zijn evenementenbureau M-events draaide tijdens corona op volle toeren. Bovendien schonk Mario begin december nog driehonderd kerstcadeautjes aan minderbedeelde gezinnen en aan dieren uit het asiel.

Luc Maelfait (HEULE): Luc is al 55 jaar muzikant bij de Koninklijke Muziekmaatschappij Sint Cecilia waarvan hij 15 jaar voorzitter is. In de hulpverlening is Luc al 48 jaar actief in het Rode Kruis. In september 1973 was hij medeoprichter van de Rode Kruis afdeling Heule. Dit jaar was hulpverlener Luc bijzonder actief in Wallonië in de door water getroffen gebieden. Daar was hij ambulancier 112.

Monica Villaroel (KORTRIJK): Monica beschouwt het als haar taak om kleur te brengen in het leven van haar medemens. Dat doet ze met haar abstracte en geometrische kunst. In 2021 richtte ze, samen met 14 andere vrouwen (waaronder mezelf 🙂), het multicultureel en creatief cultuurnetwerk Magnolia Collective op. Met als doel Overleie opnieuw te laten bruisen en om de eenzaamheid van de quarantaine te doorbreken.