• Wat te doen

WONDER: Timeless Waves

Wat te doen |

De Litouwse kunstenaar Zilvinas Stasiulevicius ontwierp het kunstwerk Timeless Waves naar aanleiding van het internationale kunstenparcours Contrei Live in 2020.  Intercommunale Leiedal organiseerde dit om zowel het landschap als haar 60ste verjaardag in de kijker te zetten. Stasiulevicius is al zijn hele leven gefascineerd door kunst, tekenkunst, natuur, beeld en hoe de wereld eruitziet door de ogen van anderen.

Timeless Waves herstelt op een speelse manier de relatie tussen mens, plek, verleden en heden. In de wind lijken gras en andere vegetatie wel wiegende zeeën met tijdloze golven. Vijf grote schommelconstructies uit roestvrij metaal staan naast elkaar. Het schommelen zelf roept dan weer fijne jeugdherinneringen op. Het surrealistische beeld van Timeless Waves maakt van de site een dynamische plek, met een minimale ingreep. Geen kunst om de kunst: meer dan om designobjecten gaat het om de collectieve activiteit in een sfeer van theater. De schommels nodigen uit, tijdloos wiegend op de golven van land en water, van historie en natuur.

WONDER loopt van 15 oktober tot 14 november en is open van donderdag t.e.m. zondag, 11u tot 19u. Tickets via www.wonderkortrijk.be

📍 Van Marcke site, Weggevoerdenlaan 5