• Wat te doen

10 x meer sporten in Leuven dankzij de beweegbanken

Wat te doen |

Heb jij al een van de tien beweegbanken in Leuven uitgetest? De banken staan er sinds eind 2020 en zetten het sportieve karakter van stad Leuven in de kijker. Je kan je aansluiten bij de club van Stad Leuven op Strava en je kan zelfs meedoen aan de fotowedstrijd in februari.

Op Strava lanceerde de stad de afgelopen maanden al verschillende challenges. In hun club ‘TeamLeuven’ kon je al meedoen aan de Eindejaarscorrida en de uitdaging ‘Everesting’ leverde zelfs twee nieuwe Belgische records op! Bij die uitdaging moest je in één week tijd zo veel mogelijk hoogtemeters lopen. Twee Leuvenaars slaagden erin om het Belgisch record te breken met maar liefst 51 minuten!

De derde uitdaging draait specifiek rond de beweegbanken en er hoort ook een fotowedstrijd bij met leuke prijzen. Volg de Facebook- of Instagramaccount van Tofsport, houd hun berichten in de gaten en vind de locaties van de beweegbanken. Vervolgens ga je er sporten, maak je een foto en deel je de foto via Facebook, Instagram of tofsport@leuven.be.

Voor welke cardiotraining ga jij: krachtoefeningen, stabiliteitsoefeningen of lenigheidsoefeningen?