• Wat te doen

4 podcasts om Leuven nog beter te leren kennen!

Wat te doen |

Weet je nog niet wat gedaan dit weekend of heb je zin om Leuven nog beter te leren kennen? Wij helpen je alvast een handje! Hieronder vind je vier podcasts voor een actieve dag of een dagje in de zetel. Veel luisterplezier!

1. De Verhaaljagers

Deze podcast bestaat uit zes verhalen en neemt je mee op een wandeling door de stad. Op zes locaties vind je een QR-code, die je naar het spannende of gekke verhaal brengt. Het stadsplan met de locaties vind je bij Visit Leuven. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

2. Klinkt als Kunst

Wil je liever Leuven ontdekken vanuit je comfortabele zetel? Deze podcast van M Leuven bestaat uit vier reeksen waarin enkele kunstwerken uit de collectie en tentoonstellingen tot leven worden gebracht. Beluister de afleveringen en laat je fantasie de vrije loop. Bekijk na afloop het kunstwerk waarop de aflevering gebaseerd is.

3. Buiten het boekje

Deze is voor alle boekenwormen! De podcast van de bibliotheek van Leuven bestaat al uit drie seizoenen met boeiende afleveringen, waarin hosts Jeremy Van der Haegen en Victor Longin op zoek gaan naar verhalen over en in gesprek gaan met schrijvers, kunstenaars en mensen in en rond de Leuvense bibliotheek.

4. Was Leuven het Silicon Valley van de 16e eeuw?

De podcast moet je kiezen als het een tikkeltje wetenschappelijker mag. Tegenwoordig is Silicon Valley met bedrijven zoals Facebook, Google en Amazon het centrum van innovatie en technologie. Zo’n 500 jaar geleden, was dit Leuven! Dit is de 140ste aflevering van de podcast van Universiteit van Vlaanderen, waarin kunsthistoricus Koenraad van Cleempoel van UHasselt, die zijn doctoraat aan dit onderzoek wijdde, jou uitlegt waarom dit zo was.

Afbeelding © Visit Leuven