• Eten en drinken
  • Shopping

75 jaar slagersgeschiedenis in familie Rondou

Shopping |

Slagerij Rondou is voor veel Leuvenaars een echt monument. De familiezaak ontstond in 1946, toen nog in Oud-Heverlee, en is ondertussen toe aan de derde generatie slagers.

Het verhaal van deze gekende slagerij start in 1946. Maurice opent samen met zijn echtgenote Berta zijn slagerij in Oud-Heverlee. Het slagersberoep wordt van vader op zoons doorgegeven: Fernand, Luc en Marc gaan alle drie werken bij hun ouders. In 1965 wijkt Fernand uit naar de Pensstraat in Leuven. Twee jaar later krijgen Fernand en zijn vrouw Fernande hun eerste kindje. Carinne wordt geboren in 1967 en in 1971 volgt Filip.

In 1986 volgt ook zoon Filip in de voetsporen van grootvader Maurice en vader Fernand. Hij volgt een opleiding in de slagerschool in Antwerpen en na zijn legerdienst studeert hij nog marketing in avondschool. Filip trouwt in 1998 met Siona en samen krijgen ze twee kindjes. In 2001 nemen ze vervolgens de zaak over van de ouders, die ze in 2003 verbouwen.

In het begin werken Filip en Siona zonder veel personeel, maar ondertussen kunnen ze rekenen op een topteam. In 2015 bestond Slagerij Rondou 50 jaar en dat vierden ze met een straatfeest. Op dat moment vinden Filip en Siona het ook tijd om meer aandacht te besteden aan duurzaamheid en ecologie.

Wist je trouwens dat Slagerij Rondou als inspiratie diende voor de makers van ‘Van Vlees en Bloed’? Ook Jeroen Meus is ondertussen helemaal overtuigd van het vakmanschap en kwaliteitsvlees van de slagerij. Hij is goede vrienden met Filip en prijst de slagerij ook vaak aan in de media.

Wat koop jij het vaakst in een slagerij?

Foto © Slagerij Rondou