• Wat te doen

Amerikaanse saxofonisten blazen je omver tijdens Leuven Jazz!

Wat te doen |
Lakecia Benjamin 2019 Promotional Images
Lakecia Benjamin 2019 Promotional Images | Photographer: Elizabeth Leitzell | Copyright: ©Elizabeth Leitzell 2019

Hoera, eindelijk maart! Waarom ons dat zo blij maakt? Het betekent dat Leuven Jazz nu echt voor de deur staat! Van 10 tot 20 maart zal de binnenstad ingenomen worden door zowel echte topnamen als aanstormend talent in de wereld van jazzmuziek. Onder meer de Amerikaanse pianovirtuoos Fred Hersch zal er twee concerten brengen. Maar ook: op 17 en 18 maart komen twee grote saxofonisten uit Amerika helemaal naar Leuven om je omver te blazen met hun recentste albums. Compleet met voorprogramma en aftershow!

Op 17 maart is dé grote naam die je mag verwachten Immanuel Wilkins, voor velen de saxofoonreferentie van het moment. Immanuel zal voor ons zijn tweede album ‘The 7th Hand’ brengen op altsaxofoon tijdens een heus releaseconcert. Voordien zal je kunnen kennismaken met de tonen van het Nordic Jazz genre tijdens de Belgische première van het Deense Duo Svaneborg Kardyb. De aftershow wordt verzorgd door talent van eigen bodem, namelijk het Gentse Dishwasher_.

Op 18 maart is het uitkijken naar saxofoniste Lakecia Benjamin die haar derde album, 'Pursuance: The Coltranes', zal brengen. Het album is een eerbetoon aan Alice en John Coltrane. En dat is niet alles. Ook Nabou Claerhout zal met haar kwartet NΔBOU hun eerste album ‘You Know’ uit 2021 voorstellen. Een verfrissend klankenblad uit de Belgische Jazz! Ook hier wordt de aftershow verzorgd door lokaal talent: de Belgische groep ADJA. Recent werden zij bovendien ook de winnaars van Soundtrack!

Wil jij dit echt niet missen? Koop dan hier jouw tickets voor het Immanuel Wilkins concert of hier voor het concert van Lakecia Benjamin.

Afbeelding © Elizabeth Leitzell