• Eten en drinken

“Asperges op z’n Kessels” dankzij dit recept uit Kessel-Lo

Eten en drinken |

Wist jij al dat er een typische bereidingswijze uit Kessel-Lo bestaat om asperges klaar te maken? Met het aspergeseizoen in aantocht is het ideaal om het recept binnenkort eens uit te proberen!

Het receptje dat we aanraden is van de Familie Van Cleynenbreugel uit Kessel-Lo en werd gebundeld in het Leuvens Familiereceptenboekje van de Leuvense erfgoedcel:

Asperges op z’n Kessels

Ingrediënten:

1 bos asperges – boter – bloem – 1 eidooier

Recept:

Schil de asperges en breek het houterige gedeelte er af. Snij ze dan in stukken van zo’n 4 cm en hou de kopjes afzonderlijk. Laat in een kom wat boter smelten en voeg de asperges toe. Voeg wat zout toe en giet er zoveel water bij tot de asperges bijna onder staan. Breng snel aan de kook en laat de asperges zachtjes gaar stoven. Voeg bij halve gaartijd de kopjes van de asperges toe (die zijn sneller gaar). Haal de asperges uit het vocht en hou ze warm. Meng in een tas ongeveer 1 à 2 lepels bloem (of maïzena) met een beetje water tot een papje en bind hiermee het kookvocht. Laat het verder nog wat doorkoken. Roer er van het vuur weg nog een losgeslagen eidooier onder, vermengd met een weinig room. De asperges toevoegen en even doorwarmen. Afwerken met gehakte peterselie.

Als je de asperges serveert met zelfgemaakte aardappelkroketten en varkensgebraad (gebraden in een kom, met sjalotten en tijm) dan heb je een Kesselse feestmaaltijd uit grootmoeders tijd!

Voilà, smakelijk!

Recept © Familie Van Cleynenbreugel (Kessel-Lo) – Het Leuvens Familiereceptenboekje van de Leuvense erfgoedcel