• Eten en drinken
  • Shopping

BARBÓÉK, dat is 300m² cultuur en gezelligheid in een voormalige drukkerij

Shopping |

Ken jij Barbóék al, in de Schrijnmakersstraat 17? Misschien heb je het ontdekt tijdens jouw jacht naar boeken om je rekken mee te vullen of op een koude herfstdag, wanneer je echt nood had aan een warme koffie. Bij Barbóék vind je namelijk zowel boeken als koffie. Maar zeg niet zomaar dat het een taverne is die toevallig ook boeken aanbiedt! Zeg liever: een warme boekhandel, waar je ook van een kop koffie kan genieten.

Sterk in boeken, Straf in koffie.

De locatie van Barbóék had niet toepasselijker kunnen zijn, althans volgens ons. Het gebouw waar de zaak in huist, was vroeger namelijk een drukkerij! Tegenwoordig wordt er niet meer gedrukt, maar vind je er wel nog steeds boeken van allerhande genres. Literaire genres, reisgidsen, kinder- en jeugdboeken, anderstalige boeken… Mocht je ondanks het grote aanbod niet vinden wat je zoekt, bestellen ze het boek graag voor jou! Bovendien verslinden de uitbaters zelf ook heel wat boeken en kunnen ze jou dus heel goed adviseren.

Bij Barbóék zijn koffie, taart en wijn de dienaars van Koning Boek. Die kan je verbruiken in gezellige hoekjes met bistrotafeltjes, of bij goed weer op de patio of het terras. Hoewel dit dus niet de hoofdactiviteit van de zaak is, brengt het toch dat tikkeltje extra sfeer. Of is het juist de rustgevende omgeving vol boeken, die jouw koffiemoment aangenamer maakt?

Het blijft trouwens niet bij boeken en koffie! Bijna wekelijks zijn er leuke evenementen zoals boekvoorstellingen, leesclubs of literaire debatten. Er is één belangrijke regel: het moet een link hebben met boeken.

Onze tip: maak alvast een wensenlijstje met boeken (je kan ook niet vroeg genoeg beginnen aan de kerstcadeau’s, hé) en spring binnenkort eens binnen bij Barbóék. De medewerkers zullen jou met veel liefde de weg wijzen naar de boeken die je nodig hebt. Of ze zullen het voor jou bestellen. Als je niet kan wachten om erin te lezen, kan je achteraf nog even blijven hangen voor een straffe koffie, met je boek in de hand.

Wist je trouwens dat je in Barboek ook de Cadeaubon Leuven kan gebruiken? Eigenzinnige eetadresjes verkennen, shoppen bij hippe interieur- en modezaken, zalig genieten van wellness, proeven van heerlijke wijn… Al deze ervaringen en meer in één geschenkbon waarmee de ontvanger Leuven helemaal naar wens kan beleven.

📍 Schrijnmakersstraat 17, 3000 Leuven en in de webshop

Afbeelding © BARBÓÉK