• Wat te doen

Bezoek de nieuwe tentoonstelling ‘Blik op oneindig’ in het PARCUM!

Wat te doen |

Of je nu gelooft of niet, ontkennen dat religie door de eeuwen heen een exceptionele invloed heeft gehad op kunst is moeilijk. Bovendien vormde het ook een invloedrijk kader voor verschillende volkeren om betekenis te kunnen geven aan een onmetelijke wereld. Het PARCUM brengt dan ook vanaf 15 oktober 2021 tot en met 16 januari 2022 een tentoonstelling ‘Blik op oneindig’ over de schepping, vergankelijkheid en hoop, met religieus erfgoed als leidraad.

Al eeuwen zijn mensen op zoek naar houvast in een onvatbaar bestaan. Vragen naar de zin van het leven houden ons voortdurend bezig. Waar komen we vandaan? Wat doen we hier en waar gaan we naartoe? De tentoonstelling ‘Blik op oneindig’ in het PARCUM onderzoekt hoe deze vragen beantwoord worden door diverse religies. De objecten in de tentoonstelling vulden allen een zingevende rol in het bestaan in. Vervallen in mijmeringen over een verleden waar alles verklaard werd door goden, doen we echter niet! Marjolijn van Heemstra geeft reflecties over alle objecten en thema’s, gekoppeld aan actuele vraagstukken.

Bezoek je vaker musea, dan hebben we nog een tip voor jou! Koop je museumpas voor slechts € 59 en geniet één jaar lang van gratis bezoeken of grote kortingen voor meer dan 200 musea en tentoonstellingen in België. Zo is een bezoek aan ‘Blik op oneindig’ is gratis met de museumpas. Koop jouw museumpas op https://www.museumpassmusees.be/nl.

Afbeelding © PARCUM