• Eten en drinken

Bij Patisserie ZUUT maken ze chocolade van ‘Bean tot Bar’

Eten en drinken |

Pieter en David bezorgen je sinds begin 2018 de nodige portie ‘zuutigheden’ in hun patisserie. Ze maken er zelf hun chocoladeproducten van A tot Z, of zoals zij het benoemen van ‘Bean to Bar’. Wij zijn alvast enorm fan van het eindproduct!

Patisserie ZUUT op de Vismarkt is het levenswerk van de twee vrienden Pieter en David. Ze leerden elkaar kennen bij chocolatier Marcolini in Brussel. David was sinds het boek ‘Sjaakie en de chocoladefabriek’ van Roald Dahl verkocht aan de ambacht van chocolade. Het maken van enkele chocolade-boeken met Pierre Marcolini was voor hem dan ook een dream come true. Pieter kwam dan weer bij chocolatier Marcolini terecht na enkele eerdere werkervaringen bij Bakkerij Willems, Luzine en zelfs Bübo in Barcelona.

Ondertussen maken de twee vrienden samen al meer dan drie jaar ambachtelijke, eerlijke chocolade. Hun producten zijn vaak uniek en worden gekenmerkt door hun vernieuwing. Zo hebben ze chocoladetabletten met veenbes, witte chocolade, vanille en zeezout, pralines met confituur van framboos geblust met wijnazijn en een ‘Big Mac’ taartje. Geen wonder dat ZUUT in 2019 door Gault Milliau nog werd uitgeroepen tot Vlaams Chocolatier van het jaar!

📍 Vismarkt 2, 3000 Leuven

Foto © Patisserie ZUUT