• Wat te doen

Circus uit het Leuvense: dat is Winters Circus!

Wat te doen |

December, da’s de maand om even volop te focussen op leuke, lokale activiteiten. Kan je nog wat inspiratie gebruiken? Neem dan eens een kijkje tussen de voorstellingen van Winters Circus en ontdek op-en-top Leuvense shows! Van 12 december tot en met 23 december presenteren 30CC en CIRKLABO namelijk voorstellingen van circusgezelschappen die elk op hun eigen manier verbonden zijn met Leuven. Omdat ze bv. ondersteund werden door CIRKLABO, de nieuwe Leuvense creatieve circuswerkplaats. Of omdat de shows in Leuven gecreëerd en gefinetuned werden. Kortom: elke voorstelling belooft een topshow uit Leuvense stal te worden.

Benieuwd wat er zoal op het programma staat? Wel, je kan onder andere gaan kijken naar:

  • Surface van Familiar faces, op zondag 12 december. Zonder al té veel te verklappen, mag je je hierbij verwachten aan een spectaculaire show met invloeden van partneracrobatiek, die de balans opzoekt tussen controle en overgave.
  • Portraits van Aline Breucker & Quintijn Ketels / Side-Show. Het publiek bij de show betreedt een atelier waar twee verschillende circusartiesten druk werken en filosoferen. Existentiële vragen krijgen een plaats en in circustechnieken, tekeningen en monotypes ontstaat er een verrassend portret van de situatie. Wie deze intrigerende voorstelling wil meemaken, kan een ticket bemachtigen voor de shows van 16, 17 of 18 december en van 21, 22 en 23 december.
  • H O M A N van Vincent Bruyninckx & Vejde Grind /Collectif Malunés op 17 december belooft net zoals de rest van het programma een voorstelling met meerdere lagen te worden. De titel, H O M A N, stemt al tot nadenken. Is het een verwijzing naar de mens? Een referentie naar thuis? Naar de man? Je ontdekt en maakt het mee tijdens de voorstelling.

Er valt trouwens méér te beleven dan enkel de geplande voorstellingen! Zo is er de Expo CIRKLABO in de Bib Tweebronnen. En, mits inschrijving via info@cirklabo.be, kan je in CIRKLABO zelf enkele nieuwe, experimentele works in progress ontdekken van kunstenaars die naarstig aan hun nieuwe werk sleutelen.

Kortom: Winters Circus belooft een ware ervaring te worden voor jong en oud. Met prikkelende voorstellingen, intrigerende vragen en vooral ook: en hele mooie portie circus van compagnieëen die aan Leuven gelinkt zijn. Voor meer info en tickets kan je steeds terecht op www.30cc.be/nl/circus, of op het Facebookevent: www.facebook.com/events/502572961569199 .

Het belooft alleszins wél een prachtig programma te worden, nét voor kerst!

Foto © 30CC

#ad #native