• Shopping
  • Wat te doen

Creatief met textiel dankzij Atelier Lotte Martens

Wat te doen |

Ben jij verzot op alles wat met stof en textiel te maken heeft? Dan moet je Atelier Lotte Martens zéker leren kennen! Dit textielatelier in Leuven helpt jou om jouw eigen straffe creaties te maken, met een passie voor al wat mooi is en oog voor duurzaamheid.

Met workshops rond verschillende technieken in het productieproces van kledij en het hergebruik van oud en vergeten textiel, biedt het atelier antwoord op de fast fashion. Door oud textiel opnieuw te gebruiken gaat het natuurlijk veel langer mee en, zeg nu zelf, iets wat je zelf gemaakt hebt, heeft toch altijd iets speciaals, hé. Dat gooi je niet zomaar weg. In de workshops van Atelier Lotte Martens leer je zelf de zeefdruktechniek om mooie ontwerpen op jouw kledij te maken, borduren, naaien en zelfs mandjes maken uit stof. In geen tijd kan jij de oude trui die je nooit meer draagt omtoveren tot een luxueus kussen om jouw leefruimte op te vrolijken!

Ben je helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan, maar mis je nog het juiste materiaal? Bekijk dan zeker eens de DIY-boxen! Het atelier heeft boxen die alles bevatten wat je nodig hebt om een kussen, trui, heuptas, mandje, etc… helemaal zelf te maken. Tot slot vind je naast leerrijke workshops en handige DIY-boxen ook nog prachtige patronen en leuke inspiratie.

📍 Atelier Lotte Martens, Paternosterstraat 12C, 3010 Leuven

Afbeelding © Atelier Lotte Martens