• Weetjes

Dierenhelden in Leuven: vzw Zwerfkat in Le(u)ven

Weetjes |

Het is vandaag werelddierendag, de dag waarop je trouwe viervoeter, gevleugeld gezelschap of ander huisdier misschien nog net iets meer in de watten gelegd wordt. Speciaal voor deze dag stellen we je de organisatie Zwerfkat in Le(u)ven voor, waar de vrijwilligers zich iedere dag inzetten om de beste zorg aan de dieren te kunnen geven.

De organisatie Zwerfkat in Leuven is opgericht in 2014 en bestaat voor 100% uit vrijwilligers. Daardoor is de vzw enkel na de werkuren actief. De belangrijkste taken die Zwerfkat in Leuven op zich neemt, zijn het vangen, verzorgen en steriliseren of castreren van de katten. De organisatie werkt ook niet zoals een klassiek asiel met kooitjes. Kittens en tamme volwassen katten die verdwaald, gedumpt of afgestaan zijn, worden bij een gastgezin opgevangen. Intussen wordt via de chip de eigenaar opgespoord. Wanneer die er niet is, kunnen de katten geadopteerd worden.

De organisatie denkt natuurlijk ook aan het welzijn van de katjes na de adoptie. Zo kunnen sommige katten enkel in duo geadopteerd worden. Dit is bijvoorbeeld zo bij de kittens, aangezien het heel belangrijk is dat jonge kittens samen kunnen spelen en van elkaar kunnen leren. In totaal heeft de organisatie al meer dan 2000 katten van de Leuvense straten kunnen redden!

Wist je trouwens dat de vzw altijd op zoek is naar helpende handen? Neem zeker eens een kijkje op de website!

Afbeelding © Zwerfkat in Le(u)ven