• Wat te doen

Een muzikale ode aan Toots Thielemans

Wat te doen |

Toots Thielemans is ongetwijfeld één van de allergrootste namen in de Belgische jazzwereld. Dit jaar zou hij 100 jaar oud geworden zijn. Logisch dus dat tijdens Leuven Jazz op 19 maart een muzikale ode wordt gebracht aan deze grote virtuoos.

De studenten van LUCA zullen je doorheen het hele festival trakteren op gratis lunch- en afterworkconcerten, maar pakken ook uit met een groots optreden met hun Bigband. Samen met de Nederlandse soliste Hermine Deurloo zal de LUCA Bigband de meest iconische nummers van Toots brengen. De arrangementen zijn van de hand van Maria Schneider, die deze in 2001 speciaal voor hem schreef.

Later op de avond kan je je ook helemaal genieten van de stem van de Zuid-Afrikaanse jazz-zangeres Tutu Puoane. Met een repertoire uit het swingtijdperk gaat ze muzikaal in dialoog met het Rebirth::Collective, een achtkoppig orkest geleid door de Leuvense trombonist Dree Peremans. Verwacht je aan de klank van een heuse full big band en de beweeglijkheid van een klein ensemble!

Meer te weten komen over dit concert of tickets bestellen, dat kan hier.

Afbeelding © Leuven Jazz