• Weetjes

‘Eerste Kok van België 2022’ komt uit Heverlee

Weetjes |

Jaarlijks gaat de Gastronomische Club Prosper Montagné op zoek naar ‘s lands beste talent in de keuken. Dit jaar vond de wedstrijd in Brugge plaats op 4 oktober 2021. Abel Demeestere van restaurant Hof van Cleve sleepte de titel in de wacht en Laurence De Smet, die hem bestond, kreeg de titel ‘Beste Keukencommis’.

Tijdens deze 69ste editie van de wedstrijd moesten de finalisten drie gerechten klaarmaken. Een voorgerecht met goudbrasem en langoustines, als hoofdgerecht konijn met drie garnituren en een saus, en een dessert met chocolade, flan, rolbiscuit en roomijs. Abel Demeestere uit Heverlee overtuigde de jury met zijn creaties en mag zich volgend jaar de Eerste Kok van België noemen.

Pierre Résimont, chef van het tweesterrenrestaurant L’Eau Vive in Arbre, trad op als ambassadeur van deze 69ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Provoost-generaal Eddie Van Maele stond in voor het goede verloop van de finale.

Afbeelding © Club Prosper Montagné