• Eten en drinken

Italiaans in Leuven: take-away streetfood van Boccone

Eten en drinken |
Foto: twee meisjes met take-away van Italiaans restaurant Boccone

Wij zijn altijd te vinden voor een hapje uit de internationale keuken en dan vooral wanneer die keuken Italiaans is! 🤩 Zeg nu zelf, die Italiaanse keuken heeft altijd iets te bieden. Een hippe latte macchiato, pizza’s en pasta’s met eindeloos veel variaties en de allerlekkerste desserts. En voor zo’n lekker stukje Italië on the go, moet je in Leuven zeker eens bij Boccone passeren!

Boccone is een echt lokaal familiezaakje. Emilie en Gioele begonnen samen aan dit mooie avontuur en werden daarin bijgestaan Sara, la mamma Italiana, en Franco, il papà Italiano. De gerechten worden er ook huisbereid en zijn op en top Italiaans! Sara staat in voor de bereiding van de dagverse sauzen, één voor één klaargemaakt met kwaliteitsvolle ingrediënten en met olijfolie uit de eigen streek in Sicilië als basis. Ook de pasta is zelfgemaakt, door Franco.

Naast een enorm aanbod aan pasta’s met verschillende sauzen, is ook de rest van het menu helemaal Italiaans! Je vindt er ook een aanbod van 13 soorten pizza’s en wel 17 verschillende panini’s (genoemd naar verschillende Italiaanse steden). Zelfs de koffie en desserts zijn Italiaanse klassiekers. Iemand een tiramisù of een capuccino?

Italiaans: DIY

Voor de grote fans nog deze tip: met Boccone kan je thuis ook zelf Italiaans koken! Liefhebbers van lasagne kunnen deze per 0,5 of 1 kg bestellen en dit met elke saus. De sauzen zijn daarnaast ook apart te verkrijgen per halve liter en de fusili pasta kan droog aangekocht worden. Bovendien kan je ook een schotel verkrijgen, die je thuis enkel nog hoeft op te warmen.

Zin in Italiaans, neem dan zeker eens een kijkje in het menu op de website www.boccone.be. Of breng meteen een bezoekje aan de winkel op het Rector De Somerplein 15A en geniet van het mooie, stijlvolle interieur.

Smakelijk! 😋

Afbeelding © Boccone