• Shopping

Jaarlijkse bloemen- en plantenmarkt bestaat 30 jaar

Shopping |

Zaterdag 8 mei wordt een drukke dag in Leuven. Niet alleen mogen de terrassen van de horeca dan weer opengaan, ook de bloemen- en plantenmarkt wordt die dag georganiseerd. Dit jaar vindt de markt plaats op het Herbert Hooverplein.

Vorig jaar moesten we de lente nog inzetten zonder de traditionele bloemen- en plantenmarkt, maar dit jaar kunnen we gelukkig opnieuw een bezoekje brengen aan de jaarlijkse markt. Deze keer niet op het Ladeuzeplein, wel op het Herbert Hooverplein. Je kan er allerlei tuinbenodigdheden kopen van 10u tot 17u. Deze editie is bovendien extra speciaal, want de markt wordt voor de dertigste keer georganiseerd. Om wachtrijen te vermijden, kan je dit jaar uitzonderlijk geen gratis potgrond krijgen.

Stad Leuven kondigde eerder al aan dat de nieuwe bloemenweide aan HAL 5 de grootste van Leuven moet worden. Dankzij de bloemen- en plantenmarkt kan jij ook jouw straat, terras of tuin extra opfleuren en zo meehelpen aan de visie van de stad om er een bloeiende en kleurrijke zomer van te maken!

Foto © Stad Leuven