• Eten en drinken
  • Shopping

Jelle en Wouter openden in maart hun plantenwinkel en bar voor afhaalkoffie

Shopping |

Sinds het voorjaar van 2021 kennen we een nieuwe plantenwinkel in hartje Leuven. Jelle en Wouter openden na jarenlange ervaring hun eigen winkel in de Koning Leopold I-straat. Ideaal voor de plant moms en dads onder ons! Ook de koffieliefhebbers komen er aan hun trekken. Ze voorzien er namelijk ook takeawaykoffie.

De planten in Spore Nursery worden allemaal zelf gemaakt met ecologische grondstoffen en respect voor het milieu. Uitbaters Jelle en Wouter startten in de zomer van 2017 met hun jonge Leuvense onderneming. Ze begonnen klein, met de verkoop van enkele kokedama's op een marktje bij Bar Stan, een plantenworkshop bij PLEK en de Leuvense makers- en vintagemarkt Camping Flamingo.

Je kon de planten al kopen bij winkels als Plek (Leuven), Piet Moodshop (Gent), Animaux speciaux (Leuven), Gruun (Brussel) en in hun atelier in Wilsele en nu kan je ze dus rechtstreeks kopen bij Jelle en Wouter in hun urban jungle Spore Nursery. Bij het binnenstappen in de winkel zou je niet denken dat dit een voormalig dokterspand is. In de groene oase vind je handgemaakte producten zoals een Stek-station of Glowing Roots. Daarnaast kan je ook plantenworkshops boeken bij het duo. Wil je van je huis echt een plantenjungle maken, maar weet je niet meteen hoe? Dan kan je er ook een huisbezoek met plantenadvies aankopen!

Hun duurzaam aspect trekken ze ook door in het andere deel van hun zaak: de koffiebar. Je kan er immers een unieke koffiebeker kopen die in sociale ateliers in Berlijn gemaakt worden. De bekers worden geproduceerd uit gerecycleerd koffiedik! Koop je zo’n Weducer-mok van Kaffeeform, dan krijg je bovendien je eerste kopje koffie gratis!

📍 Koning Leopold I- straat 30, 3000 Leuven

Foto © Spore Nursery