• Shopping

Kathy van Sisu Babyclothes: “Ik heb mijn webshop volledig zelf opgezet.”

Shopping |

Kersverse mama Kathy (33) startte in december 2020 met haar webshop in baby- en kinderkledij. De Leuvense heeft een dochtertje van bijna 9 maanden. Zelf beschrijft ze de sprong wagen naar een webshop als “heel spannend en uitdagend, maar ook iets wat me enorm veel voldoening gaf”. Telkens Kathy een melding krijgt van een nieuwe bestelling, is ze dan ook dolgelukkig. Het boxpakje dat Kathy’s dochter aanheeft op de foto is trouwens een handgemaakt stuk uit Nederland dat je ook op de webshop kan kopen.

Waarom ben je gestart met Sisu Babyclothes?

Tijdens mijn zwangerschap vond ik het moeilijk om mooie, modieuze babykleding te vinden die ook nog eens betaalbaar is. De stuks die ik vond waren ofwel veel te duur ofwel helemaal niet mijn smaak. Dus begon ik na te denken om hippe, hedendaagse baby- en kinderkleding aan te bieden aan betaalbare prijzen. Zelf werk ik in de reissector, maar door de coronacrisis ben ik technisch werkloos. Nu ik dus heel wat tijd had, besloot ik dan ook om zelf een webshop te starten. Doordat ik kersverse mama ben, weet ik op wat ik moet letten bij babykleertjes. Mijn ervaring als freelance styliste bij Zalon van Zalando helpt me bovendien ook om modieuze stukken aan te bieden.

Hoe is de webshop precies tot stand gekomen?

Eigenlijk heb ik alles zelf gedaan. Ik zocht zelf uit wat wettelijk allemaal nodig is, contacteerde leveranciers, deed alle aankopen, bouwde mijn eigen webshop en zorgde zelf voor de promotie van de webshop, onder meer via sociale media. Terwijl ik ermee bezig was, besefte ik dat er veel meer bij kwam kijken dan ik eerst dacht. Je bent er echt dagelijks mee bezig en het is dan ook een serieuze investering van tijd en geld. Ik moet bekennen dat ik een paar keer bijna de moed verloor, maar ik kon het idee van mijn eigen webshop voor baby- en kinderkledij niet loslaten. Het was dan ook een ongelooflijke ervaring en opluchting toen de webshop eenmaal online stond. Ook de eerste bestelling was voor mij echt een mijlpaal.

Wat onderscheidt jou van andere zaken?

Ik kies de kleertjes stuk voor stuk zelf. Daarbij kijk ik naar het comfort, de draagbaarheid en de kleuren en pasvorm. Iets wat ik zelf niet praktisch vind, zou ik dus ook niet aankopen. Een deel van de collectie wordt bovendien handgemaakt in kleine oplagen in Nederland. De dames waarbij ik de kleren aankoop maken met de grootste handigheid, veel passie en liefde de mooiste stuks. Het zijn stuk voor stuk prachtige items en ik vind het nog steeds verwonderlijk dat die kleine zelfstandigen dat de week ervoor speciaal voor mijn klant gemaakt hebben. Ze gebruiken unieke stoffen, dus je weet dat er geen dertien in een dozijn van zijn. Ook qua prijs zijn deze kleren echt niet duur als je weet dat ze zelfgemaakt zijn. Op de webshop kan je deze terugvinden onder het kopje 'handmade'. Voor €20 vind je al mooie items!

Wat is je best verkochte product?

Het meest verkochte product is het leuke handgemaakte truitje met de naam ‘Noah’. De katoenen sweaters worden gemaakt door de Nederlandse Simone. Ze zijn vooral handig omdat je die het hele jaar door kan dragen. De truien zijn een beetje oversized en zijn beschikbaar in de kleuren camel, zand en roest.

Bedankt voor de leuke babbel en nog veel succes!

P.S. Op de website vind je ook allerlei wasvoorschriften en een matentabel terug. Handig!

🛍️ http://bit.ly/sisuwebshop