• Nostalgie

Ken jij Radio Sinjaal nog?

Nostalgie |

Heb jij ooit nog naar Radio Sinjaal geluisterd? De allereerste uitzending van dit lokale radiostation ging op zaterdag 4 december 1982 op antenne. In juni 1995 kwam helaas een einde aan dit tijdperk, waarin de zender was uitgegroeid tot de best beluisterde van Leuven.

Radio Sinjaal kwam er op initiatief van VZW Infomedia en huisde heel wat talent, dat ook in het professionele leven bij radio- of televisiezenders aan de slag zou gaan. Het was een icoon, dat in 1995 niet ongemerkt kon verdwijnen. Het gemis bleef. Daarom zijn een groep enthousiastelingen in 2019 dan ook opnieuw begonnen, met Radio Singjaal!

Deze nieuwe retro zender kan je zien als een hommage aan het verdwenen Sinjaal en houdt heel wat waarden van toen in ere. Eigenzinnigheid, onafhankelijkheid en een tikkeltje rebellie. Een puntje van verschil: Radio Singjaal is een internetzender. Het internet biedt heel wat mogelijkheden aan het platform: je kan de stream live beluisteren of de programma’s opvragen wanneer het jou past. Er wordt ook heel wat geëxperimenteerd met de integratie van onder meer sociale media en er wordt een platform gegeven aan lokaal talent.

Wat zijn jouw leukste herinnerinen aan Radio Sinjaal?

Afbeelding © Rudy Gybels – Vlaams Radio Archief