• Shopping

Kinderboek De Vier Ussen helpt bij praten over corona

Shopping |

Je hebt misschien al eens gehoord van “De Vier Ussen” die de stad onveilig maken met hun vuile handen, stinkende adem en gemene woorden en de heldhaftige Marie van de Rand die hen tegenhoudt. Voor het een kinderboek werd, was het namelijk deel van een Leuvense campagne met verhalen en opdrachten in de Leuvense scholen. Door het grote succes van die campagne verschijnt een herwerkte versie nu als kinderboek!

Dankzij de campagne over de Vier Ussen leerden kinderen om zich aan de coronamaatregelen te houden in de klas. Nu is het boek eerder bedoeld om een gesprek over de impact van corona te kunnen aanknopen met je kinderen. Voluit heet het boek “De Vier Ussen, de legende van de friscokoning en Marie van de Rand”. Het kinderboek werd herschreven door jeugdwerker Jef Lemmens en kreeg illustraties van de Leuvense Phaedra Derhore. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen het boek zelfstandig lezen en het is ideaal om voor te lezen aan kindjes tussen 5 en 7 jaar.

Het boek kost €12,5 en is te koop in alle Leuvense boekhandels, via Visit Leuven en jeugddienst Leuven. Gezinnen die het moeilijk hebben kunnen hiervoor aankloppen bij het Huis van het Kind, OCMW Leuven, de stedelijke buurtwerking en sociale organisaties. Naast de particuliere verkoop voorziet de stad bovendien 250 gratis boeken voor de leuvense lagere scholen.