• Wat te doen

Laat je opnieuw betoveren door de grootmeesters van het strijkkwartet!

Wat te doen |

Op donderdag 10 maart wordt de Schouwburg van 30CC voor de tweede maal in handen van een van de beste strijkkwartetten van het moment gegeven. Tijdens deze tweede avond van Focus op Strijkkwartet wordt het podium ingenomen door de heren van Quatuor Danel. Het voorprogramma wordt verzorgd door EVE String Quartet, dat een recente compositie van Leuvenaar Evert Van Eynde zal brengen.

Al sinds 1991 reist Quatuor Danel de wereld rond met indrukwekkende interpretaties van gekende componisten. Meer dan 30 jaar reeds! Op 10 maart kan je tijdens een jubileumconcert wegdromen bij de klanken van Brahms, Debussy en Sjostakovitsj. Zeker niet de minste namen in de muziekgeschiedenis!

Het EVE String Quartet mag die avond het podium betreden in het voorprogramma en laten zien waarom zien waarom zij de grootmeesters van de toekomst zijn. Dat gaan ze bewijzen met de Suite for String Quartet van Leuvenaar Evert Van Eynde. Hij componeerde dit stuk tijdens de recente coronapandemie en het beschrijft zijn innerlijke evolutie tijdens deze onwaarschijnlijke periode. Twaalf stukjes melodieus minimalisme verklanken telkens een etappe van de bewogen reis, die uiteindelijk tot loutering leidt.

Wil je graag zelf de dynamieken van een strijkerskwartet ervaren? Bestel dan je tickets via de website van 30CC.

Afbeelding © Marco Borggreve