• Shopping
  • Wat te doen

Leer Leuvense auteurs kennen tijdens verhalentocht voor Jeugdboekenmaand

Wat te doen |

Maart is niet enkel de maand van de VeggieChallenge, maar ook van de jeugdboeken! In 2021 viert de Jeugdboekenmaand bovendien haar 50e editie. De Bib Leuven zette dan ook een originele verhalentocht door de stad op.

De verhalentocht van de bibliotheek loopt van 8 maart tot 18 april en bestaat uit 4 verschillende gezinstochten. Onderweg krijg je opdrachtjes en zo leer je enkele Leuvense auteurs en illustratoren kennen. De routes van telkens zo’n 3 km haal je op in de verschillende vestigingen van de Bib Leuven en elke vestiging is meteen ook een vertrekpunt. Vergeet je smartphone niet zodat je de auteurs kan horen voorlezen!

Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand geven wij nog graag een tip mee voor een jeugdboek! Leuvens auteur Gerlinde De Bruycker (zie foto) publiceerde recent haar tweede jeugdboek. Eerder verscheen haar jeugdboek Festival! voor muziekfanaten vanaf 13 jaar en nu kunnen fijnproevers vanaf 10 jaar genieten van De appelflop. Het verhaal speelt zich af in het dorpje Zoetendaal en beschrijft de concurrentie tussen de familie Flaps met hun appelflappen en de familie Bolleboos met hun oliebollen. Een boek dat bij heel wat kinderen in de smaak zal vallen dus! 😋📖

Benieuwd naar het boek? Je kan het bestellen via http://bit.ly/deappelflop.