• Wat te doen

Legendarische filmmuziek nét dat tikkeltje anders gebracht: dat is Cinema Mandolino in 30CC!

Wat te doen |

Wat hebben Nino Rota, Ennio Morricone en Vladimir Cosma allemaal gemeenschappelijk? Wel: de haast legendarische filmmuziek van deze componisten werd door de Franse mandolinespeler Vincent Beer-Demander op meesterlijke wijze opnieuw gearrangeerd op de mandoline, voor op zijn cd Cinema Mandolino. Niemand minder dan Ennio Morricone uitte vlak voor zijn dood zelfs nog zijn dankbaarheid voor het geslaagde arrangement!

Ben je nieuwsgierig naar hoe dergelijke grote stukken uit de filmgeschiedenis klinken in de arrangementen van Vincent Beer-Demander? Wel, dan heb ik goed nieuws voor je! Op vrijdag 21 januari kan je je namelijk een avond lang laten vervoeren door de muziek van Vincent en het Ensemble Piacevole, een erg gedreven strijkkwintet dat graag en vaak samenspeelt met ongewone muzikanten.

Toch nóg wat extra overtuiging nodig? 30CC-Programmator Annick vertelde me dat ze alvast laaiend enthousiast is voor het concert. "De Franse mandolinist Vincent Beer-Demander is een uitzonderlijke solist. Ensemble Piacevole begeleidt hem en is altijd een plezier om naar te kijken en te luisteren, omdat ze een geweldige connectie met het publiek maken”, vertelt Annick. "Piacevole ontleent zijn naam aan het Italiaanse woord voor ‘aangenaam en prettig’. Daarbovenop stralen de vijf musici een en al hoop en levenslust uit."

Je hoort het dus al: het belooft een niet te missen concert te worden, al helemaal voor de liefhebbers van legendarische filmmuziek! Aarzel dus niet te lang, noteer het al maar meteen in je agenda en koop je tickets via de website van 30CC.

Enne: geniet ervan, hé!

Foto © Raphaël Arnaud