• Wat te doen
  • Weetjes

Leuven Jazz komt er weer aan! Dit staat er op het programma

Weetjes |
Foto van Enrico Rava. Hij vergezelt Fred Hersch op het podium tijdens Leuven Jazz.

Op 10 maart is het eindelijk weer zover: dan schiet Leuven Jazz alweer uit de startblokken! Het stadsbrede jazzfestival is ondertussen toe aan haar negende editie. Tien dagen lang worden doorheen de stad leuke activiteiten georganiseerd met aanstormend talent en absolute topnamen in de jazzwereld. Vergeet niet om op tijd jouw plaatsen te reserveren, zodat je helemaal niks leuk moet missen!

Tijdens Leuven Jazz wordt de stad omgetoverd tot één grote speelplek. Op binnen- en buitenlocaties, in grote en kleine zalen, overal valt er wel iets te beleven! Uiteraard staan er verschillende concerten op het programma, waaronder twee exclusieve concerten van Fred Hersch, de Amerikaanse pianovirtuoos die deze editie de Artist in Residence is. Maar er is nog veel meer te beleven: jazzfilms, circus, literatuur, lezingen en familievoorstellingen bieden voor iedereen jazz op maat.

Leuven Jazz: voor ieder wat wils

Wie een muzikaal avondje uit al helemaal ziet zitten, kan zich tijdens Leuven Jazz verwachten aan, zoals gezegd, de Amerikaanse pianovirtuoos Fred Hersch. Hij neemt het podium in voor een samenspel met Enrico Rava en Bram De Looze en voor de Belgische première van zijn nieuwe album Breath by Breath. Andere muzikale headliners zijn het Immanuel Wilkins Quartet, Lakecia Benjamin en NΔBOU. Maar daar blijft het zeker niet bij. Tijdens een hele reeks (huiskamer)concerten valt er nog heel wat talent te ontdekken!

Maar jazz zal tijdens het festival overal in Leuven te vinden zijn. Ook in wonderlijke circus-, theater- en filmvoorstellingen, bijvoorbeeld. Op 15 maart dagen muziek en circus elkaar uit in 30CC/Schouwburg en verbroederen straffe jazzmuzikanten onder leiding van Tuur Florizoone met een waaier aan circusartiesten uit binnen- en buitenland. In cinema ZED zijn dan weer verschillende documentaires gepland over enkele iconen in het genre. Dat belooft de moeite te worden!

In 30CC/Wagehuys mogen kinderen op 20 maart kennismaken met de wondere wereld van jazz in een magisch schimmenspel. “Een absurd, darwinistisch scheppingsverhaal zonder woorden en met live muziek. De levenswandel van Maité, waarbij Godzilla, de giftige appel van sneeuwwitje, de eerste man op de maan en een gebraden kip, een rol spelen.” Leuven Jazz is dan ook echt voor iedereen!

Wil je het volledige programma onder de loep nemen en/of tickets bestellen? Rep je dan naar www.leuvenjazz.be om helemaal niks van Leuven Jazz te hoeven missen!

Afbeelding © Andrea Boccalini