• Weetjes

Leuven overhandigt regenboogvlag aan zusterstad Ottignies Louvain-La-Neuve

Weetjes |

Op 17 mei is het traditioneel de internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, ook wel bekend als IDAHOT. In het kader van deze dag overhandigde Stad Leuven een regenboogvlag aan het stadsbestuur van zusterstad Ottignies Louvain-La-Neuve.

Stad Leuven zet zich al enkele jaren in om holebi- en transfobie tegen te gaan. Sinds 12 mei wordt dit getoond dankzij de regenboogvlag aan het Leuvense stadskantoor. Bij het stadsbestuur willen ze internationaal samenwerken met andere steden om discriminatie tegen LGBTI’s de wereld uit te helpen. Ook zusterstad Ottignies Louvain-La-Neuve wordt betrokken bij de acties van Leuven. In het kader van een actie van het Rainbow Cities Network overhandigde de stad een regenboogvlag aan de zusterstad. Het netwerk bestaat uit 34 steden en moet discriminatie tegengaan. Ook de steden Brugge, Kortrijk en Gent zijn lid van dit netwerk.

Concreet zet Leuven zich al in voor voor de rechten van LGBTI samen met Regenbooghuis UniQue. Bovendien zal de stad binnenkort samenwerken met maar liefst achttien andere Europese steden. Ze zullen onder meer tools ontwikkelen tegen homofobe propaganda, discriminatie en stigmatisering van LGBTI en richtlijnen opstellen om andere steden overal ter wereld te inspireren.