• Wat te doen
  • Weetjes

Leuven sleept titel Europese Sportstad 2021 in de wacht!

Weetjes |

Ook dit jaar deelde ACES Europe weer prijzen uit voor de beste sportsteden in Europa, een titel die, per land, maar één stad kan ontvangen. Nadat eerder Oostende en Kortrijk erkend werden, valt de eer dit jaar te beurt aan Leuven!

De titel is een erkenning voor de steden die dit jaar de beste sportieve activiteiten organiseerden. Leuven werd opgemerkt voor haar zeer inclusieve sportaanbod, dat zowel jonge als oude, competitieve als recreatieve en passieve als actieve sporters weet te bereiken. Dankzij verschillende sportclubs met een gevarieerd sportaanbod, innovatieve verwezenlijken en grootse sportevenementen, kon de stad de jury overtuigen. Van alle sportieve evenementen was het WK Wielrennen natuurlijk hét hoogtepunt.

Ook het volgende sportevenement nadert alweer met rasse schreden. Op 13 november vindt in Kazerne de Hemptinne de Ethias cross plaats. Wil jij live zien wie de opvolger wordt van Laurens Sweeck en Ceylin del Carmen Alvarado? Bestel hier dan snel jouw tickets!

Wist je trouwens dat 66% van de Leuvenaars minstens één maal per week sport? Dat is het hoogste percentage in Vlaanderen! Met al deze actievelingen en sportief vermaak in de stad, vinden wij die titel van Europese Sportstad van 2021 dan ook niet meer dan terecht!

Afbeelding © Stad Leuven