• Eten en drinken

Leuvense hutsepot? Dat maak je zo!

Eten en drinken |

Wist jij al dat er een typische bereidingswijze uit Leuven bestaat om hutsepot klaar te maken? Wij delen het recept met jou zodat je deze Leuvense hutsepot binnenkort eens kan uitproberen!

Het receptje dat we aanraden komt uit Lekker Brabant van Valeer Wouters en Carine Vandeplas. Het werd gebundeld in het Leuvens Familiereceptenboekje van de Leuvense erfgoedcel:

Leuvense hutsepot

Ingrediënten:

Enkele stukken schapenvlees – aardappelen – rapen – wortelen (zogenaamde veldpoten of gele wortelen) – prei – selder – pastinaken – uien – peper – zout – enkele blaadjes laurier – boter

Recept:

Smelt een flinke klont boter of vet in de pan zonder het te laten verkleuren. Leg er de stukken vlees in en braad het aan alle kanten. Doe dat vervolgens ook met de in stukken gesneden groenten. Voeg alles samen in een ruime kookpot en leg er de gesneden aardappelen bovenop. Kruid af met peper en zout en voeg wat water toe. Laat het even koken en dan enkele uren stoven tot de aardappelen zacht zijn. Rasp er net voor het serveren wat nootmuskaat over.

Voilà, laat de Leuvense hutsepot uit grootmoeders tijd maar smaken!

Recept © Lekker Brabant (Valeer Wouters en Carine Vandeplas), uitgave van ASG – Het Leuvens Familiereceptenboekje van de Leuvense erfgoedcel

Foto © Dagelijkse Kost