• Weetjes

Leuvense scholen opgefrist met raamtekeningen

Weetjes |

Begin maart mochten enkele secundaire scholen in Leuven enkele frisse raamtekeningen verwelkomen. De make-over kwam er dankzij een samenwerking van MIJNLEUVEN, streetart-artiesten Janoek, Silke en Lisa en de leerlingen van de deelnemende scholen.

MIJNLEUVEN is het jongerenlabel van stad Leuven. Het initiatief zet in op jongerenwelzijn en organiseren heel wat acties. Een recente verwezenlijking van de organisatie is de make-over met raamtekeningen van enkele Leuvense secundaire scholen. De scholen in kwestie zijn het Heilig Drievuldigheidscollege, het Redingenhof, het Heilig Hart Heverlee en De Wijnpers.

Dirk Vansina, schepen van jeugd, legt uit: “Een nieuw initiatief zijn de raamtekeningen op school: onder begeleiding van drie jonge artiesten mochten leerlingen een raamtekening met een positieve, hoopgevende boodschap aanbrengen in hun school. Met een waaier aan acties willen we jongeren een uitlaatklep bieden en hen op die manier versterken en veerkracht geven. We moeten vandaag extra aandacht hebben voor hun welzijn en dat is wat MIJNLEUVEN met deze acties wil bereiken.”

De boodschappen werden begeleid door streetart-artiesten Janoek, Silke en Lisa. Samen met de leerlingen brainstormden ze over de tekeningen en maakten ze een voorontwerp op schaal. Daarna volgde het leukste deel: de ramen zelf opleuken!

Wat vind jij van het resultaat?