• Eten en drinken

Maak kennis met deze nieuwe (tijdelijke) sterke drank van lokale bodem

Eten en drinken |

Leuven heeft er (tijdelijk) een nieuwe sterke drank bij. Studenten Elvira Beyens, Amber Claes, Wout Reekmans, en Dylan Verschoren van de UC Leuven-Limburg werken samen met de ‘Belgian Spirit Company’ uit Leuven. Samen brachten ze vier nieuwe dranken op de markt op basis van appels en andere vruchten uit het Hageland.

De vier studenten willen met hun start-up meer aandacht vestigen op lokale teelt. Het project kadert in hun banaba-opleiding ‘Management en ondernemen’. De ondernemende studenten verkopen hun lokale drank dan ook maar tot eind juni 2021 via hun website. De vier smaken werden vernoemd naar vier dames: Lady Barbara, Madam Cherry, Duchess Fran en Miss Ginger. Elke smaak kreeg een eigen kleur en sjaaltje. Het fruit dat verwerkt wordt in de drank komt van de lokale fruitteler Vanhellemont.

Elvira vindt de drankjes ideaal om je zomer op te kleuren. “Persoonlijk vind ik de drank het beste in een tonic maar ik heb er ook al veel cocktails en desserts mee kunnen maken. Er is zo veel leuks te doen met deze spirit drink!” Op de website van EtOH Beverages vind je enkele leuke receptjes voor een zomers drankje. Daarnaast kan je de drank ook combineren met cava.

Handig om te weten: in Leuven (postcode 3000) geniet je van gratis levering!