• Weetjes

Nieuw in Leuven: de Babytheek!

Weetjes |

Deze is speciaal voor alle aanstaande ouders (en grootouders) die hun steentje willen bijdragen aan het milieu via de circulaire economie, de druk op hun portemonnee willen verlichten of gewoon fan zijn van ontspullen! Met de komst van jullie kleintje, zijn jullie vast op zoek naar alle nodige babyspullen, die vaak een hoop geld kosten en waar ze ook razendsnel weer te groot voor zijn. Dat is waar de nieuwe Babytheek in Leuven jou kan helpen!

De Babytheek is een uitleendienst van Huis van het Kind en stad Leuven, voor babymateriaal dat je slechts kort nodig hebt. Dankzij deze dienst kan je de spullen lenen die je nodig hebt, voor 3 weken tot maximum 6 maanden. Hoe werkt het?

  1. Registreer je online en word lid van de Babytheek. Het lidgeld kost 50 euro voor één jaar. Het sociaal tarief bedraagt 10 euro.
  2. Reserveer maximum vijf stuks in de catalogus. Sommige materialen kan je lang ontlenen tot zes maanden, andere enkel voor korte tijd tot drie weken. Let op: je kan het materiaal enkel tot 3 maanden voor de ontlening reserveren!
  3. Op een afgesproken moment kom je het gereserveerde materiaal ophalen in het depot van het OCMW, A. Vesaliusstraat 47 te Leuven. Het terugbrengen van het materiaal verloopt op dezelfde manier.

Heb je geen materiaal nodig, maar heb je zelf nog wat babyspullen staan die je kwijt wil? Met een schenking kan je de Babytheek enorm helpen!

Meer info kan je vinden op https://babytheekleuven.be/.