• Wat te doen
  • Weetjes

Nieuwe attractie in Park Michotte

Weetjes |

Sinds kort is het Park Michotte een attractie rijker. Eentje van intellectueel niveau nog wel! De ‘banc Michotte’ is een replica van het toestel dat voor experimenteel psychologisch onderzoek werd gebruikt door professor Albert Michotte, naar wie het park genoemd is.

Het toestel kwam er in het kader van de ‘Kom op voor je wijk’-actie van Stad Leuven, waarmee de stad de samenhorigheid tussen de buren wil versterken. Buurtcomité Michotte greep deze kans om hun trots om rond dit park te mogen wonen, te uiten. De herinnering aan de bewoner van het ondertussen verdwenen kasteeltje in het park wordt met een van zijn eigen experimenten tot leven gewekt.

Wanneer je draait aan de hendel, breng je de drie schijven, met daarop een blokje en gekleurde lijnen, op het metalen toestel in beweging. Je krijgt de indruk dat de beweging van het ene blokje het volgende in beweging zet, maar dat klopt niet. Met dit experiment toonde Michotte aan dat de indruk van oorzakelijkheid direct in de waarneming aanwezig is.

Binnenkort kan je in het park ook houtsculpturen van de buurtgroep komen bewonderen en gegidste vertelwandelingen over de natuur en de geschiedenis van het park volgen. Maar tot dan kan je alvast eens naar de banc Michotte komen en er een draai geven aan de hendel!

Afbeelding © Stad Leuven