• Weetjes

Nieuwe bloemenweide wordt de grootste van Leuven

Weetjes |

Leuven draagt zijn steentje bij aan de strijd voor het milieu, of moeten we zeggen bloemetje? De stad wil immers meer bloemen zaaien en gras laten groeien om zo een grotere biodiversiteit te creëren. Nieuw is de bloemenweide aan HAL 5, die de grootste bloemenweide van Leuven wordt.

Met de campagne ‘ByeByeGrass’ zet stad Leuven zich samen met heel wat bedrijven en organisaties in om de stad groener en fleuriger te maken. Dat is goed voor de bijen en insecten, watertekort en je waterfactuur. Op 13 april organiseerde de stad dan ook een inzaaimoment aan HAL 5. Daar komt immers de grootste bloemenweide van Leuven.

“Door droogte gaat de bijenpopulatie steeds meer achteruit, terwijl ze onmisbaar is voor mens en natuur. Bloemen zijn essentieel voor het voortbestaan van de bijen. Daarom kiezen we ervoor om op verschillende plaatsen in de stad bloemen te zaaien en zo de natuur een handje te helpen. Hier aan HAL 5 hebben we de ideale locatie gevonden om het meteen groots aan te pakken. Tegelijk ziet het er ook nog mooi uit.”

– Lalynn Wadera, schepen van openbaar groen

Wil je zelf ook een eigen kleine bloemenweide zaaien in je tuin? Dat kan, want Leuvenaars kunnen een van de 2.000 gratis zakjes bloemzaad afhalen aan de balie van het stadskantoor, in de bibliotheken, de buurtcentra of bij de deelnemende bakkers.

Op welk plekje in jouw tuin kan jij wel zo’n kleine bloemenweide zaaien?