• Eten en drinken

Ontdek de authentieke Syrische keuken op basis van Ahmads familierecepten

Eten en drinken |

Ben je ook zo’n fan van wereldse gerechten? Dan kennen wij een leuk Syrisch restaurant in Leuven! In Fatayer serveert chef Ahmad authentieke Syrische gerechten en dat doet hij uitsluitend op basis van familierecepten.

Ahmad is afkomstig uit Aleppo en startte in september 2019 met zijn zaak Fatayer. Nog voor we overal afhaalmaaltijden konden krijgen, vond je in dit takeawayrestaurant al heerlijke mezze, ovengebakken fatayer, traditionele grill op houtskool en rijkelijk belegde broodjes om mee te nemen. Dankzij de vegetarische en veganistische opties is het adresje ook geliefd bij veggies en vegans.

In Fatayer vind je geen kookboeken, want Ahmad kookt op basis van zijn jarenlange ervaring en recepten die al generaties meegaan. De maaltijden zijn bovendien zo vers mogelijk. Zo maken ze er de fatayer volledig zelf en snijden en marineren ze de shish taouk ook eigenhandig.

Bovendien vind je in de zaak ook speciale kruiden en ingrediënten in glazen potten. Ideaal om zelf eens aan de slag te gaan of cadeau te doen!

Welke wereldse keuken spreekt jou het meest aan?

Foto © Fatayer

Louis Melsensstraat 5
3000 Leuven