• Wat te doen

Ontdek wat er op Open Monumentendag te beleven is in jouw buurt

Wat te doen |

Op 12 september is het Open Monumentendag. Misschien ben jij nog wel op zoek naar enkele leuke locaties om die dag te bezoeken in jouw buurt?

In Leuven werd een mijlpaal bereikt. Exact 100 jaar geleden werden de eerste vrouwelijke studenten toegelaten op de universiteit. Dat dit toen nog niet zo makkelijk en vanzelfsprekend was als vandaag de dag kan je op Open Monumentendag ontdekken. De app ‘KU Leuven Walking Tours’ toont je de volledige wandelroute met 15 historische stopplaatsen.

Nog een mijlpaal in Leuven: de Leuvense Kruidtuin viert zijn 200ste verjaardag. Om dit te vieren worden er rondleidingen speciaal voor Leuvenaars georganiseerd, zodat zij hun ‘Botanieken Hof’ kunnen (her)ontdekken. Het Leuvens Historisch Genootschap organiseert ook presentaties over de Kruidtuin voor deze gelegenheid.

In een levendige stad als Leuven is er natuurlijk nog veel meer gepland. Misschien wil jij liever een rondleiding in het Begijnhof, verteld door een Leuvense begijn uit de 17e eeuw, of wil je andere historische gebouwen bezoeken? Of een rondleiding door Abdij van Park, waar sinds 2019 weer bier wordt gebrouwen? Hier vind je het ruime aanbod.

Foto © Open Monumentendag