• Wat te doen

Op Erfgoeddag verken je het nachtleven van Leuven

Wat te doen |

Het nachtleven ligt momenteel dan wel volledig stil, maar dankzij Erfgoeddag 2021 kan je op zaterdag 24 en zondag 25 april toch nog even genieten van een nachtelijk Leuven. De nadruk van het festival ligt immers op ‘De Nacht’ dit jaar en bevat een sfeervol verlicht nachtparcours op zaterdagavond en expo’s over het uitgaansleven op zondag.

De editie van Erfgoeddag 2021 zal een kleine, alternatieve versie worden. Op het programma staan activiteiten in de buitenlucht, routes door de stad met je smartphone en digitale activiteiten.

Op zaterdagavond van 18u tot 23u geniet je onder meer van een buitenexpo van het stadsarchief over vijftien Leuvense cafés, intieme licht- en kunstinstallaties en begeleidende muziek in het thema ‘Nacht’ van de beiaard van de Sint-Pieterskerk en van de Universiteitsbibliotheek. Op zondag tussen 10u en 18u kies je dan weer uit zeven locaties met expo’s. Volg een buitenexpo over fuiven in de vroegere Sportazaal op de KADOC-site, een binnenexpo over de geschiedenis van koffie in het stadhuis en nog veel meer! Voor de meeste activiteiten op zondag moet je vooraf reserveren.

Om het programma helemaal af te maken kan je ook twee audiowandelingen volgen! De Nachtwandeling XL en de Jaartallenroute respectievelijk nemen je mee langs historische dans- en muziekplekken en vertellen je meer over de Mannen en de Vrouwen van het Jaar.

Sta je al te popelen? Ontdek dan het volledige programma op http://bit.ly/erfgoeddagnacht2021 en reserveer er alvast je plaatsje voor enkele activiteiten.