• Nostalgie
  • Wat te doen

Open Archiefdag in het Stadsarchief

Wat te doen |

De Open Archiefdag in het Stadsarchief van Leuven is dé kans om een stukje Leuvense historie in huis te halen en vooral veel bij te leren over de lokale geschiedenis! Morgen, 16 oktober, tussen 10u en 17u openen de deuren van het Stadsarchief in de Rijschoolstraat 4.

De rondleidingen in het depot zijn helaas al volzet, maar geen zorgen: er zijn nog andere leuke en interessante dingen te beleven! Zo is er een mini-expo over de Leuvense eetcultuur met als blikvanger een kookschrift uit 1803 met een 200 jaar oud boodschappenlijstje! In de gangen van Tweebronnen vindt er een boeken- en postkaartenverkoop plaats. Het centrale thema van al deze nieuwe en tweedehandsboeken, prenten en postkaarten is de geschiedenis van Leuven en omgeving. Ook het Stadsarchief zelf verkoopt enkele publicaties.

Wist je trouwens dat het stadsarchief ook vrijwilligers nodig heeft voor haar werking? In de Leeszaal kan je tussen 12u en 17u ontdekken welke taken zij allemaal op zich nemen. Je krijgt er ook een demonstratie van het transcriberen van de schepenbankregisters, in het kader van een ambitieus digitaliseringsproject.

Kom zeker eens langs en ontdek zelf wat er zich achter de muren van het stadsarchief bevindt! Meer info vindt je op https://www.leuven.be/open-archiefdag.

📍 Zaterdag 16 oktober, 10u – 17u, Rijschoolstraat 4, bus 0001, 3000 Leuven

Afbeelding © Stad Leuven