• Shopping

Originele creaties te koop in Leuven

Shopping |

Heb jij unieke decoratie staan in huis? Geen nood als het antwoord ‘nee’ is. Een snel bezoekje aan deze winkel lost dat namelijk snel op! Bij Animaux Spéciaux vind je namelijk heel wat leuke en unieke spullen, waaronder ook opgezette dieren. Geen nood: alle dieren die opgezet worden, zijn gestorven op natuurlijke wijze of door een verkeersongeluk. Uitbater Jeroen werkt hiervoor samen met de brandweer, dierentuinen en boerderijen.

Jeroen Lemaitre staat al sinds 2014 trots aan het roer van zijn winkel in de Mechelsestraat. Vroeger vond je hem in de Mechelsestraat 73, nu is dat de Mechelsestraat 17. We zouden je echter toch eens aanraden om langs de Mechelsestraat 73 te passeren. Daar vind je nu immers hun atelier, waar je kan zien hoe de dieren opgezet worden. In de Mechelsestraat 17 verwonder je je dan weer over de aantrekkelijke etalage. 🦋

Dat Jeroen een manusje-van-alles is, wordt al snel duidelijk. Hij is gepassioneerd door taxidermie, werkte in een sterrenrestaurant, schreef in 2016 een boek in samenwerking met Thijs Demeulemeester, mocht meehelpen aan de exhibitie The Beauty of the Beast in het Kasteel d'Ursel en maakt kunstwerken met artieste en moeder Frieda Florizonne!

Is je interesse gewekt? Neem dan alvast eens een kijkje op de webshop via https://bit.ly/animauxspeciauxleuven 👈

Foto © Animaux Spéciaux